ČUDEŽNI VRT – ZAKLJUČEK (+ Drašler & Jakše)
13
Oct
2019

ČUDEŽNI VRT – ZAKLJUČEK (+ Drašler & Jakše)

  • Kraj:Bistrica ob Sotli
  • Lokacija:Galerija Hostel Gabronka
  • Kdaj:18.00

Vabljeni na zaključek projekta v okviru Evropske solidarnostne enote, v okviru katerega je skupina šestih mladih ustvarjala skupen prostor, namenjen sprostitvi, druženju, učenju in izmenjavi znanj. Za te potrebe so mladi s pomočjo mentorice zelo kreativno uredili okolico Hostla Gabronka. Čudežni vrt je namenjen domačinom, gostom Hostla ter drugim radovednežem in raziskovalcem Bistrice in Kozjanskega. Zaključek tega projekta bo priložnost za ogled sadov dela naših mladih prostovoljcev, nikakor pa ne gre spregledati tudi odličnega kulturnega programa.

Za glasbeni del bo poskrbel domačin, (kontra)basist Jošt Drašler. Mladinin Goran Kompoš je zapisal: “V poljih domačih svobodnjaških improviziranih in jazzovskih muzik je Jošt Drašler že dobro desetletje eden najvidnejših in najdejavnejših kreativcev […],” in to glede na število odličnih bendov, drugih projektov in ad-hoc zasedb nedvomno drži, dodatno pa je svoje mojstrstvo potrdil z izdajo kritiško cenjenega solističnega prvenca The Baloon Catcher (2018).

Razen tega pa bo v Galeriji Gabronka nekaj svojih presunljivih del razstavil akademski slikar in Prešernov nagrajenec Marko Jakše. Kot je za portal Siol.net zapisala s portala Neža Mrevlje, Jakše “snov črpa v različnih mitologijah, med drugim tudi v mitoloških čereh sodobnega sveta, na primer v potrošniških strasteh. Sprehaja se po nezavednem, nadrealističnem in nedoumljivem, a hkrati zelo konkretnem.” Obeta se skratka izjemna razstava, ki je enostavno ne smete zamuditi!

V nedeljo, 13. oktobra ob 18. uri. Vstopnine ni.

Movit (320x117)MDBS-Logo-45-mm-BARVNI