BoSorok: JEANNETTE & Dunraven
25
Jun
2021

BoSorok: JEANNETTE & Dunraven

  • Kraj:Bistrica ob Sotli
  • Lokacija:Prireditveni kozolec
  • Kdaj:20.00 – 01.30

Po lanskem shtromarskem BoSoroku v podzemlju se tokrat spet vračamo na plano. Glasbeni prispevek Mladinskega društva ob dnevu občine Bistrica ob Sotli bo del zelo dobro ušesom vseh dimenzij, preferenc in starosti.
Zvezde večera bodo Jeannette, podkovan nadžanrski kvintet iz Rogaške in okolice. Krdelo zvestih poslušalcev so si pridobili s svojim vintage swingom, vešče pa igrajo tudi šansone, gypsy jazz, blues in rokenrol. Sami se opisujejo kot »jazz noir,« saj se v besedilih avtorskih pesmi posvečajo intrigam, kriminalu in srčnim bolečinam.

https://www.youtube.com/watch?v=KckuLwMSNtM
Večer bo odprl svež bistriški trio Dunraven. V sedanji zasedbi igrajo od lanske zime, tokrat pa bodo razen skladb z EP-ja Thrown in at the Deep End zaigrali še nekaj čisto novih pesmi. Njihov zvok je že precej izoblikovan, diši pa po trših distorzijah iz devetdesetih. Za Dunraven bo to prvi pravi koncert.

Za prijetno uverturo v koncert in nato za njegov zaključek bo poskrbel Gorski Vuk (Luke RedBrown), vinilni purist s širokim repertoarom, ki zajema vse od house pjevalic in funky housa do tršega techhousa in tribala s poudarkom na deep in progressive housu. Prisega na glasbo do leta 2005, v njegovem kufru pa se najde tudi kaj novejšega.

V letih od 2009 do 2015 ga je odnašalo tudi v psy trance vode in organizacijo vikend festivala TrancÆdventure na prostem na Krasu.
Njegovi seti se ponavadi začnejo bolj melodično in nato postopno napredujejo do bolj ritmičnih in trših komadov.

Letos za BoSorok ne bo vstopnine, lahko pa boste prispevali po prosti volji.
Glejte na uro, kajti koncert se bo pričel točno! Prizorišče se bo odprlo ob 20.00, prvi bend bo začel igrati ob 21.00.
Na dogodku se bomo držali zadnjih navodil za preprečevanje širjenja epidemije.
V sodelovanju s Kulturnim društvom Bistrica ob Sotli in Občino Bistrica ob Sotli.