BOSOROK 2017
24
Jun
2017

BOSOROK 2017

  • Kraj:Bistrica ob Sotli
  • Lokacija:Klub Metulj
  • Kdaj:21:00

Četrti vikend junija pričakujte BoSorok 2017. Vračamo se v zavetje Metulja, pripravljamo pa vrhunski program. Spored bo takle:

najprej solist LokusPokus,

sledi trio Suzi Soprano,

pa kantavtor Andrej Boštjančič – Ruda,

in za finale MUŠKAT HAMBURG.

Muškat Hamburg koncertira že od konca prejšnjega tisočletja. Prelomnica za prepoznavnost v rokovskem podtalju je bilo sodelovanje na Klubskem maratonu Radia Študent leta 2004, nato pa so neutrudno žgali po odrih širom Slovenije, pa i šire, se za trenutek ustavili, posneli prvenec “Uživaj pokončno” (2007), potem pa znova na pot. S časom so pridobili status punk’n’roll senzacije, ki tudi marmornate kipe pripravi do tega, da začnejo migati v ritmu harmoničnega šusa. Naslednji album “Zbogom Madamfucker” je izšel leta 2012, med tem pa so se pojavili še na celi vrsti kompilacij in, seveda, na velikih in malih odrih blizu in daleč.

Andrej Bošjančič – Ruda, zavedni Šompetran in glavni motor bendov Zmajev repČrni Peter in Brencl banda, bo tokrat nastopil kot kantavtor. Igral bo na kitaro, ki oddaja ločene signale: enega za basovski ojačevalec in drugega za kitarski. Ne gre pa samo za tehnično novost, pač pa bo predstavil tudi sveže pesmi in svoj novi solistični pristop (malo drugačen kot v spodnjem videu).

Suzi soprano je trio iz Krškega, ki skozi glasilke, strune in tolkala strelja direkten punk rock, ki se v živo hitro prelevi v nojz in divji ples članov posadke in tudi potnikov (beri: obiskovalcev koncerta). Predstavili bodo material, ki je nastal v prvih dveh letih delovanja benda in je ujet na pred kratkim objavljenem prvencu “Prividi.”

LokusPokus je solistični projekt Boštjana Imenška iz Šmarja pri Jelšah. Prekaljeni kitarist z minimalnimi sredstvi (kitara, pedalboard, looper pedal, ojačevalec) ustvari prostorno eksperimentalno zvočno pokrajino, ki včasih potegne tudi na blues, rock in noise.

Pridite na BoSorok 2017!!!