25 let koncertov: Vsi BoSi (TiTiTi, Disco Quality, Brencl Banda)
25
Dec
2022

25 let koncertov: Vsi BoSi (TiTiTi, Disco Quality, Brencl Banda)

  • Kraj:Bistrica ob Sotli
  • Lokacija:Klub Metulj
  • Kdaj:21:00

Večer po Božičnem večeru je v Metulju že tradicionalno dober termin za žur. Letos pa še posebej! Igrale bodo tri zasedbe, v katerih deluje najmanj en Šompetran.

V jazz triu TiTiTi sta Šompetrana dva dva: Jošt in Vid Drašler. Brata, ki sta bila ritem sekcija že pionirskih bistriških rock bendih Šaman in Zmajev rep, v ansamblu TiTiTi sodelujeta s saksofonistom Juretom Boršičem. Doslej so izdali ploščo Štafelaj, igrali na Klubskem maratonu Radia Študent, na festivalu Jazz Cerkno, prej in kasneje pa na naših in tujih odrih.

Kdo si bi mislil, da bodo bistriški alternativci Damjan Dobrina, Valentino Božiček in Andrej Černelč kdaj igrali v disko bendu? Pa se je. Glavni krivec je stari prijatelj in sopotnik bistriške scene, igralec, pevec in kitarist Aljoša Kovačič. V zasedbi Disco Quality sodelujeta še klaviaturist Klemen Govedič in pevka Milena Kunej.

Brencl banda je širše prepoznaven sestav, ki ga vodi naše gore list Andrej Boštjančič – Ruda in je nastal pod vplivom navdušenja nad ljudskim izročilom z različnih koncev sveta. Zadnja v nizu odličnih in kritiško cenjenih avtorskih plošč je Čarovniški lov / Hunter Witches. Pred snemanjem tega albuma se je zasedbi harmonikarja, violinistke, basista in kitarista priključil še bobnar, pa tudi pevka Vesna Godler.

Večer vseh BoSih (celo, če bodo nosili obuvala) bo nedelja, 25. 12., od 21.00 naprej.