Mladi v Bistrici ustvarjajo svoj Zvočni prostor

Andrej

oktober 12th, 2020

0 Comments

Po odlični izkušnji projekta Čudežni vrt so bili mladi, ki so aktivni pri Mladinskem društvu Bistrica ob Sotli, uspešni še z eno prijavo na podoben solidarnostni projekt. V okviru projekta bo skupina šestih mladih, ob podpori širšega članstva društva in strokovnih pomočnikov, opremila nov prostor, v katerem bodo lahko muzicirali, pa tudi v živo prenašali nastope (live stream) in snemali glasbo. Ustvarjali bodo torej lastni Zvočni prostor.

Tako se imenuje projekt, ki so ga prijavili v okviru Evropske solidarnostne enote. Večina mladih udeležencev se ukvarja z glasbo – pojejo ali igrajo kak inštrument – in prav vsem bo prišel zelo prav nov prostor, ki bo urejen ob že obstoječem studijskem prostoru. Prostor bo namenjen za muziciranje, snemanje in živo pretakanje glasbe. Mladi bodo iz pene sestavljali zvočne dušilce ter iz majhnih lesenih kock zvočne razprševalce, jih pritrjevali na stene, strope, potegnili bodo kable za instrumente in mikrofone, naredili bomo veliko omaro/skladišče za opremo in še marsikaj.

Glavna dela bodo predvidoma zaključena že letos, z letom 2021 pa se začnejo v njem vaje, improvizacije (‘jam session’) in snemalni projekt, katerega končni produkt bodo pesmi, ki bodo kot glasbeni album izdane preko spletne storitve Bandcamp. Poskusno bodo izvedli tudi najmanj tri t.i. live streame, torej nastope udeležencev, bistriških glasbenikov in glasbenih prijateljev od drugod.

Zaključni dogodek bo potekal julija 2021. Takrat bodo udeleženci predstavili rezultate projekta ter tudi v živo (preko live streama in, če bo situacija dopuščala, pred publiko) odigrali pesmi iz predhodno izdanega albuma. Dogodek bodo izvedli prav v novem Zvočnem prostoru.

Ekipa MDBS

Comments are closed.