Natečaj za kratko kratko zgodbo
20
Aug
2020

Natečaj za kratko kratko zgodbo

  • Kraj:Bistrica ob Sotli
  • Lokacija:Bistrica ob Sotli

NATEČAJ ZA KRATKO KRATKO ZGODBO

Mladinsko društvo Bistrica ob Sotli in uredništvo revije Medmet razpisujeta natečaj za najboljšo kratko kratko zgodbo.

1. Ponovitev besede »kratko« ni naključna napaka; iščemo besedila v literarni zvrsti, ki v angleškem jeziku sliši na ime »flash fiction«, pri čemer smo za potrebe natečaja omejili dolžino zgodb na največ 1000 besed. Posebej poudarjamo, da je natečaj odprt za besedila vseh žanrov – pestrost in inovativnost sta zaželeni.

2. Natečaj je anonimen. Avtorice in avtorji naj pošljejo svoja nepodpisana besedila v 3 izvodih po navadni pošti na naslov:

Mladinsko društvo Bistrica ob Sotli
Bistrica ob Sotli 9
3256 Bistrica ob Sotli

Rezultati natečaja bodo objavljeni na spletni strani revije Medmet (www.medmet.si).

Nagrajenci bodo svoje avtorstvo dokazali tako, da bodo oddano besedilo poslali na e-naslov, ki bo naveden v omenjeni objavi rezultatov.

3. Upoštevali bomo vse prijave, ki bodo skladne s pričujočimi navodili ter pravilno oddane najkasneje do 31. julija 2020. Člani uredništva revije Medmet, zaposleni na Mladinskem društvu Bistrica ob Sotli ter ožji družinski člani prvih in drugih na natečaju ne smejo sodelovati.

4. Izbor med prejetimi besedili bo opravila tričlanska strokovna komisija, ki bo zmagovalni zgodbi podelila nagrado v vrednosti 300 evrov. Nagrada vključuje tudi honorar za objavo zgodbe v tiskani izdaji revije Medmet.

Člani komisije lahko ob nagrajenih predlagajo za honorirano objavo v reviji Medmet tudi druga prispela besedila. Odločitev komisije je dokončna, zato pritožba nanjo ni mogoča.

5. Rezultati natečaja bodo objavljeni najkasneje 20. avgusta 2020 na spletni strani revije Medmet (www.medmet.si) in Mladinskega društva Bistrica ob Sotli (www.klub-metulj.org).

Vabljeni k sodelovanju!

Uredništvo revije Medmet

Medmet CUT3