Koncert: Zajtrk in Moonhedz v Metulju
19
Jan
2019

Koncert: Zajtrk in Moonhedz v Metulju

  • Kraj:Bistrica ob Sotli
  • Lokacija:Klub Metulj
  • Kdaj:21:00

Zajtrk sestavljata Laura Betka Krajnc (violina, vokal, ropotuljice) in Sven Horvat (kitara). Pred kratkim sta izdala album Pričutenja. Glasbeni žanr Zajtrka je zelo širok, saj se njuni komadi dotikajo etno-folka, jazza, bluesa, okusnega popa, ponekod tudi malo flamenka in stoner rocka. Tako kot na odrih igrata tudi na ulicah. Besedila so večinoma v slovenščini, teme pa segajo od družbeno kritičnih in satiričnih tem, do liričnih in humornih besedil.Svoj nastop rada začinita tudi z malce teatra.
Zajtrk bo za zajtrk sviral Pričutenja, za prigrizek pa bo predstavil tudi nekaj novih komadov.
Smeha in solz je zmeraj dosti, ve se pa, da več kot nas je, bolj je luštno :)
Lačni želodčki naj pridejo prisluhnit uglasbenim prigodam, nezgodam in pripovedkam, odi soncu in luni ter ljubezenskim, ne-ljubezenskim in sploh ne ljubezenskim pesmim. Pa še kaj.

Moonhedz so glasbena zasedba iz Celja, ki jo sestavljajo Gregor Orožim(kitara), Tijaž Messec (bobni), Verdev Vid (bas) in Eva Verdev (vokal, klaviature). Izhajajo iz različnih glasbenih okolij, s svojim igranjem pa ne želijo slediti ustaljenim glasbenim trendom. Nekoliko melanholični, trip rock kitarski rifi zasanjanemu ženskemu vokalu dajejo tisti je ne sais quoi, med tem ko ritem sekcija skrbi za pravo mero dinamike. Poleg povsem atmosferske zvočne kulise skupina na momente preseneča z tudi z odločnejšimi rockovsko obarvanimi parti, pospremljenimi s pevkinim uglašenim dretjem.

https://www.youtube.com/watch?v=laYFpU7o32k

Vabljeni!